Servicii

Ne dorim atât de mult să cunoaștem creierul uman. Ne dorim atât de mult atunci când situația medicală o impune să avem informația precisă și o diagnosticare rapidă și corectă a micilor pacienți.

Consultatii neurologie pediatrica

Medic specialist neurologie pediatrica, competente EEG:
Dr. George Cristian Moisa

Neurologia pediatrica este specialitatea medicală care are ca obiectiv depistarea, diagnosticarea și tratamentul bolilor sistemului nervos central și periferic, precum și a bolilor musculare la copii între 0 și 17 ani. Consultatia include: anamneza, evaluarea tratamentului prescris / administrat pana in prezent, evaluarea sau recomandarea unor investigatii, examen neurologic axat pe situatia medicala de baza. Dupa aceste evaluari medicul neurolog pediatru poate recomanda investigatii suplimentare si o atitudine terapeutica potrivita.

Investigatii Holter Video EEG - clinica

Investigatii de scurta sau lunga durata, in ambulatoriu sau la domiciliu. Investigatia EEG este considerata un standard premium pentru tipul de testare neurologica. Acest serviciu perminte medicului sa vada orice activitate/ eveniment care se desfasoara la nivel cerebral, in timp real cu desfasurarea vietii zilnice normale a copilului, veghe-somn. De asemenea este necesara pentru investigarea: tumorilor creierului, leziunilor cerebrale cauzate de rani, disfunctii cerebrale, inflamatii ale creierului, accidente vasculare cerebrale, tulburari de somn

* EEG de scurta durata – pana la 1 ora
* EEG Somn-Siesta – Pana la 3 ore

Consultanta in cazuistica neurogenetica pediatrica

Tulburările neurologice afectează creierul, măduva spinării și mușchii copilului , ceea ce face dificilă gândirea, învățarea, vorbirea sau mișcarea normală. Tulburările neurogenetice sunt afecțiuni neurologice cauzate de genetica unei persoane. Atunci când substanțele chimice genetice din interiorul celulelor acționează anormal, pot provoca întârzieri în dezvoltare, convulsii, tonus sau mișcare musculară anormală. Copiii pot moșteni anomalii genetice din familie, dar genele se pot schimba și mai târziu în viață. Aceste modificări pot fi asociate cu multe tulburări, inclusiv epilepsie și autism.

Telemedicina, un real suport pentru o a doua opinie!

Medic primar neurologie pediatrica, competente EEG VIREPA:
Dr. Sandu Magdalena

Timpul, distanta sau situatia medicala nu iti permit deplasarea ?

Daca esti in cautarea unui diagnostic corect, daca o a doua opinie medicala ar putea sa faca diferenta pentru copilul tau, daca ai nevoie de suport constant intr-o situatie neurogenetica, epileptologie, interpretari de investigatii la care raspunsurile au intarziat sa apara, iti acordam tot suportul nostru!
Proiectul nostru medical pediatric, este conceput pentru a fi alaturi de copii, acolo unde acestia au nevoie.

Din 21 februarie, venim alaturi de familiile copiilor care au nevoie de un neurolog experimentat, specializat in epileptologie, boli genetice, investigatii elaborate pentru un diagnostic corect.

Investigatii Holter Video EEG la domiciliu

Activitatea creierului este in schimbare de la o secunda la alta.Uneori EEG-ul de rutina nu ofera raspunsuri complete.Evolutia din ultimii ani pentru aparatele de encefalografie, de a putea face inregistrare video simultana cu traseul neurologic si inregistrarile prelungite care pot fii si de cateva zile, sunt demne de notat.
Standardul premium pentru monitorizari este video EEG-ul prelungit, pentru pacientii care nu raspund la tratament sau dificil de diagnosticat. Monitorizarea Holter Video EEG la domiciliu are avantajul ca ofera confortul miscarii si rutinei de zi cu zi si ofera sens, uneori anxietatii familiei in fata unei unitati medicale.

* EEG de lunga durata – 6-12 ore, montare la domiciliu.

Expertiza noastră

Tulburări convulsive

Detalii

Convulsiile sunt imprevizibile. Când o persoană are o convulsie, de obicei nu este în cabinetul unui medic sau în alt cadru medical unde furnizorii de servicii medicale pot observa ce se întâmplă, așa că diagnosticarea convulsiilor este o provocare. Diagnosticul precis depinde analizarea atentă a istoricului medical și de utilizarea testelor de imagistică a creierului pentru a evalua modelele anormale ale activității electrice din creier.

Monitorizarea semnalelor electrice din creier cu electrozi (senzori) atașați scalpului (EEG) se efectuează de obicei într-un ambulatoriu specializat. Aceste studii sunt interpretate sau „citite” de un neurolog instruit. Clinicienii pot găsi dovezi ale activității electrice anormale în creier și pot afla tipul sau tipurile de convulsii pe care le are un pacient, precum și originea lor, prin măsurarea undelor cerebrale de la câteva minute la câteva ore.

Tulburări de somn

Detalii

Tulburările de somn variază de la insomnie la narcolepsie. Persoanele cu insomnie au probleme în a adormi sau a adormi. Factorii declanșatori includ stresul, traumele și anumite afecțiuni medicale sau medicamentoase. Schimbările stilului de viață și o igienă mai bună a somnului pot ajuta. Narcolepsia este marcată de somnolență extremă în timpul zilei și accese incontrolabile de somn în timpul zilei. Experții cred că nivelurile scăzute ale unei substanțe chimice din creier – hipocretina – pot fi o cauză a narcolepsiei. Medicii pot prescrie medicamente pentru a trata narcolepsia și insomnia cronică.

Leziuni cerebrale

Detalii

O leziune cerebrală poate fi traumatică – din cauza unei forțe externe – sau dobândită – adesea din cauza accidentului vascular cerebral sau a lipsei de oxigen la creier. Simptomele depind de severitatea leziunii, dar variază de la dureri de cap și probleme de echilibru până la pierderea conștienței și comă. Tratamentul de bază include odihna și evitarea activităților fizice și mentale precum lectura. Persoanele care își pierd funcția mentală vor avea nevoie de o terapie mai extinsă. Terapia pe tot parcursul vieții poate fi necesară pentru leziunile cerebrale moderate și severe.

Infecții ale creierului

Detalii

Infecțiile creierului includ afecțiuni precum un abces cerebral și encefalită – o inflamație a creierului care se poate datora unei infecții. Infecțiile creierului pot provoca dureri de cap, convulsii, modificări ale stării mentale și modificări ale comportamentului sau personalității. De obicei, o infecție se răspândește la creier din alte părți ale corpului. Medicii tratează infecțiile creierului cu antibiotice, medicamente antivirale, medicamente antiinflamatoare și intervenții chirurgicale, dacă este necesar.

Tumori cerebrale

Detalii

Există multe tipuri de tumori cerebrale. Ele pot fi canceroase (maligne) și necanceroase (benigne). Simptomele unei tumori pe creier pot include dureri de cap, convulsii, modificări senzoriale, probleme de mișcare, oboseală și modificări de comportament. Experții nu înțeleg pe deplin ce cauzează majoritatea tumorilor cerebrale. Medicii tratează tumorile cerebrale prin intervenții chirurgicale, radiații și chimioterapie. Reabilitarea este o parte vitală a recuperării pentru majoritatea oamenilor.

Tulburări de comportament

Detalii

Tulburările de comportament includ afecțiuni precum tulburarea de opoziție sfidătoare și tulburarea de conduită. Un EEG poate ajuta la determinarea dacă există o cauză fizică a acestor tulburări. Tulburările de comportament sunt perturbatoare și interferează cu școala, serviciul, familia și relațiile sociale. Persoanele care suferă de aceste tulburări beneficiază de terapie comportamentală. Medicii folosesc, de asemenea, medicamente în unele cazuri.

Dementa

Detalii

Demența este pierderea memoriei și abilitățile mentale afectate, cum ar fi gândirea și vorbirea. Pot apărea și probleme de comportament. Demența apare cu diferite afecțiuni, inclusiv boala Alzheimer, boala Huntington și demența vasculară. Medicii tratează demența cu medicamente pentru a ajuta memoria și abilitățile de gândire. Ei folosesc, de asemenea, tehnici pentru a gestiona problemele comportamentale. Cu toate acestea, medicamentele nu vor inversa modificările din creier care cauzează demența.

Epilepsie

Detalii

Utilizarea principală a EEG este diagnosticarea epilepsiei și a altor tulburări convulsive. Epilepsia este o tulburare a creierului marcată de convulsii, spasme musculare și comportament sau emoții ciudate. Experții nu înțeleg pe deplin ce cauzează epilepsia. Poate implica conexiuni anormale ale celulelor nervoase și dezechilibre chimice ale creierului. Principalul tratament pentru epilepsie este medicamentele anti-convulsii. Chirurgia pe creier este un tratament pentru unele tulburări convulsive.

Autism

Detalii

Tulburarea spectrului autist este o afecțiune legată de dezvoltarea creierului care influențează modul în care o persoană percepe și socializează cu ceilalți, cauzând probleme în interacțiunea socială și comunicare. Tulburarea include, de asemenea, modele limitate și repetitive de comportament. Termenul „spectru” în tulburarea spectrului autist se referă la o gamă largă de simptome și severitate.

Tulburarea din spectrul autist include afecțiuni care anterior erau considerate separate – autismul, sindromul Asperger, tulburarea dezintegrativă a copilăriei și o formă nespecificată de tulburare pervazivă de dezvoltare.

Tulburări de atenție

Detalii

Tulburările de atenție includ afecțiuni precum tulburarea cu deficit de atenție (ADD) și tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD). Ele sunt marcate de dificultăți de a acorda atenție, de a rămâne concentrați și de a controla comportamentul. Experții nu înțeleg pe deplin ce cauzează tulburările de atenție. Genele pot juca un rol. Medicii tratează tulburările de atenție cu medicamente, terapie comportamentală și formare a abilităților sociale.

Întârzieri de dezvoltare

Detalii

Întârzierile de dezvoltare afectează abilitățile motorii, comunicarea și abilitățile de gândire. Copiii cu întârzieri în dezvoltare ratează sau pierd etapele normale, cum ar fi mersul pe jos și vorbitul. Un EEG poate ajuta la identificarea unei cauze fizice a întârzierilor la acești copii. Tratamentul se concentrează pe nevoile individuale ale copilului. Aceasta poate include terapia logopedică, terapia fizică, terapia ocupațională, terapia comportamentală și formarea abilităților sociale.

Recuperare pediatrică

Detalii

Reabilitarea pediatrică include terapie fizică, ocupațională și logopedică și utilizarea dispozitivelor de asistență și/sau medicamente pentru a reduce tonusul crescut și a facilita alinierea posturală.

Kinetoterapeuții pediatri îi ajută pe copii să-și atingă dezvoltarea fizică optimă. Ei au cunoștințe de specialitate în mișcare, dezvoltare și condiții care pot afecta copilul și tratează de la bebelușii de 1 zi până la adolescenți.

Reabilitarea pediatrică, își propune să îmbunătățească și să restabilească capacitatea funcțională și calitatea vieții celor cu deficiențe fizice sau dizabilități care afectează creierul, măduva spinării, nervii, oasele, articulațiile, ligamentele, mușchii și tendoanele.

Boli genetice

Detalii

O tulburare genetică este o boală cauzată în întregime sau parțial de o modificare a secvenței ADN-ului departe de secvența normală. Tulburările genetice pot fi cauzate de o mutație a unei gene (tulburare monogenă), de mutații în gene multiple (tulburare de moștenire multifactorială), de o combinație de mutații genetice și factori de mediu sau de deteriorarea cromozomilor (modificări ale numărului sau structurii cromozomi întregi, structurile care poartă gene).

Pe măsură ce descoperim secretele genomului uman (setul complet de gene umane), aflăm că aproape toate bolile au o componentă genetică. Unele boli sunt cauzate de mutații care sunt moștenite de la părinți și sunt prezente la un individ la naștere, cum ar fi siclemia. Alte boli sunt cauzate de mutații dobândite într-o genă sau grup de gene care apar în timpul vieții unei persoane. Astfel de mutații nu sunt moștenite de la un părinte, ci apar fie aleatoriu, fie din cauza unei anumite expuneri a mediului (cum ar fi fumul de țigară). Acestea includ multe tipuri de cancer, precum și unele forme de neurofibromatoză.

Boli metabolice

Detalii

Metabolismul este procesul pe care corpul tău îl folosește pentru a obține sau a produce energie din alimentele pe care le consumi. Alimentele sunt alcătuite din proteine, carbohidrați și grăsimi. Substanțele chimice din sistemul tău digestiv descompun părțile alimentelor în zaharuri și acizi, combustibilul corpului tău. Corpul tău poate folosi acest combustibil imediat sau poate stoca energia în țesuturile corpului, cum ar fi ficatul, mușchii și grăsimea corporală.

O tulburare metabolică apare atunci când reacțiile chimice anormale din corpul tău perturbă acest proces. Când se întâmplă acest lucru, este posibil să ai prea multe din unele substanțe sau prea puține din altele de care ai nevoie pentru a rămâne sănătos. Există diferite grupuri de tulburări. Unele afectează descompunerea aminoacizilor, carbohidraților sau lipidelor. Un alt grup, bolile mitocondriale, afectează părțile celulelor care produc energia.

Puteți dezvolta o tulburare metabolică atunci când unele organe, cum ar fi ficatul sau pancreasul, se îmbolnăvesc sau nu funcționează normal. Diabetul este un exemplu.

Boli mitocondriale

Detalii

Bolile mitocondriale sunt un grup de tulburări metabolice. Mitocondriile sunt structuri mici care produc energie în aproape toate celulele tale. O fac prin combinarea oxigenului cu moleculele de combustibil (zaharuri și grăsimi) care provin din alimente. Când mitocondriile sunt defecte, celulele nu au suficientă energie. Oxigenul și moleculele de combustibil neutilizate se acumulează în celule și provoacă daune.

Simptomele bolii mitocondriale pot varia. Depinde de câte mitocondrii sunt defecte și de unde se află în organism. Uneori este afectat un singur organ, țesut sau tip de celulă. Dar adesea problema le afectează pe mai multe dintre ele. Celulele musculare și nervoase au nevoi energetice deosebit de mari, așa că problemele musculare și neurologice sunt frecvente. Bolile variază de la ușoare la severe. Unele tipuri pot fi fatale.

Dieta Ketogenică

Detalii

Dieta ketogenă este o dietă foarte săracă în carbohidrați și bogată în grăsimi. Implică reducerea drastică a aportului de carbohidrați și înlocuirea acestora cu grăsimi. Această reducere a carbohidraților vă pune corpul într-o stare metabolică numită cetoză. Scopul este de a obține mai multe calorii din grăsimi decât din carbohidrați. Dieta funcționează prin epuizarea rezervelor de zahăr din organism.

Când se întâmplă acest lucru, corpul tău devine incredibil de eficient în arderea grăsimilor pentru energie. De asemenea, transformă grăsimea în cetone în ficat, care poate furniza energie pentru creier. Dietele cetogenice pot provoca reduceri semnificative ale glicemiei și ale nivelurilor de insulină. Aceasta, împreună cu creșterea cetonelor, are unele beneficii pentru sănătate chiar și împotriva diabetului, cancerului, epilepsiei și bolii Alzheimer.

Hipotonie

Detalii

Hipotonia înseamnă scăderea tonusului muscular. Poate fi o afecțiune în sine, numită hipotonie congenitală benignă, sau poate indica o altă problemă în care există o pierdere progresivă a tonusului muscular, cum ar fi distrofia musculară sau paralizia cerebrală. Este de obicei detectată în timpul copilăriei.

Hipotonia poate fi cauzată de o varietate de afecțiuni, inclusiv cele care implică sistemul nervos central, tulburări musculare și tulburări genetice. Unele cauze comune pot include, dar nu se limitează la: Sindromul Down, Distrofie musculara, Paralizie cerebrală, Sindromul Prader-Willi, Distrofia miotonică, sindromul Marfan, boala Tay-Sachs.

AVC

Detalii

Un accident vascular cerebral apare atunci când fluxul de sânge către creier este întrerupt și celulele creierului mor. Semnele unui accident vascular cerebral includ paralizie sau slăbiciune bruscă, amorțeală, fața căzută, modificări ale vorbirii sau dificultăți de înțelegere a cuvintelor. Accidentul vascular cerebral apare atunci când un cheag blochează un vas de sânge (accident vascular cerebral ischemic) sau un vas de sânge sparge și sângerează în creier (accident vascular cerebral hemoragic). Accidentul vascular cerebral necesită tratament de urgență.

Contact

Puneți întrebări sau stabiliți o progrmare. Pentru urgențe sunați la 112 sau mergeți la cel mai apropiat spital.

ASOCIAȚIA COPILUL –  DARUL NEPREȚUIT AL VIEȚII

CABINET NEUROLOGIE PEDIATRICĂ

0771 709 494

B-dul Bucurestii Noi nr 50A, tronson B, mezaninul Clinicii Asymed, cabinet nr 4, sect 1, București

Cabinetneuropediatrie@gmail.com